Arıcının Özellikleri ~ ARICILIK

Anlaşılabilir Arıcılık

Arıcının Özellikleri

✓ Yeterli arıcılık bilgisine sahip olması için arıcılık kitaplarını okuması yanında aylık arıcılık dergilerini takip etmelidir.
✓ Bilimsel, teknik ve karlı arıcılık yapabilmesi için gerekli olan kovan, ırk, bölge, arılık yeri vs seçimi konusunda bilgili ve bilinçli olmalıdır.
✓ Arıcılıkta ortaya çıkan yenilikleri takip etmek ve uygulamak konusunda araştırmacı ve girişimci olmalıdır.
✓ Arıcılık sektöründe görev yapan tüm sektör paydaşları ile görüşmek, tanışmak, dayanışmak, bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla kongre, panel, konferans başta olmak üzere eğitim toplantılarına katılım sağlamalıdır.
✓ Ürettikleri ürünün pazarlanması, sektörle dayanışma sağlayarak piyasa vurguncularından en alt düzeyde etkilenmesi için arıcılıkla ilgili örgütlenmelere üye olmak veya görev almak noktasında girişimci ve katılımcı olmalıdır.
✓ Mevcut bilgisini her aşamada güncellemek ve yenilemek için istekli ve araştırmacı olmalıdır.
✓ Verimlilikte başarılı olabilmesi için arıcılık alet ve ekipmanları başta olmak üzere mekanizasyon kullanımına özen göstermelidir.
✓ Arı kolonilerindeki değişimler, mevcut durum ve yapılan işlemler gibi konularda kayıt defteri tutma yeteneğine sahip olmalıdır.
✓ Üretim planlanması, pazar ve pazarlama koşulları konusunda bilgi sahibi olmalıdır.
✓ Arılarla çalışırken sakin, seri, titiz ve sağlık koşullarına uyan bir yapıya sahip olmalı, günlük yaşamında dahi temizliğine dikkat ederek örneklik sergilemelidir.
✓ İnsanlara bir gıda maddesi yanında sağlıklarına katkı ve destek sağlayan ürünü ürettiği bilinci ile üretim koşullarında sağlık koşullarına dikkat etmelidir.
✓ Özellikle antibiyotik ve arılara tescilli olmayan ilaçların kullanılmaması konusunda duyarlı olmalı ve arı ürünleri üzerinde olumsuz etkide bulunan bu konuda çevresini sürekli uyarmalıdır.
✓ Gezginci arıcılık ve bal pazarlaması başta olmak üzere arıcıları ilgilendiren yasal süreçler konusunda ilgili kurumlarla sürekli iletişim halinde olmalıdır.
Paylaş:

SİTEDE ARA

Popüler Yazılar

Etiketler

Son Yazılar