✓ Bu oran içerisinde bal arılarının miktarı ise %70’dir. Dolayısıyla kayısıdaki polinasyonun %56’sı bal arıları tarafından gerçekleştirilmektedir.
✓ Sonuçta 50 kg meyve veren bir ağacın, 22 kg meyvesi diğer etkenlerin, 28 kg meyvesi bal arılarının polinasyonu ile oluşmaktadır.
✓ Başka bir ifadeyle, doğada bulunan tüm bal arılarının yok edilmesiyle bir kayısı ağacından elde edilebilecek meyve miktarı 22 kg olacaktı.
Arı Polinasyonu ile Bitkisel Üretimde Verim Artışı
Bitki Adı
|
Verim Artışı (%)
|
Yonca
|
65
|
Pamuk
|
28
|
Kabak
|
25
|
Keten
|
35
|
Üzüm
|
29
|
Kolza
|
30
|