✓ Aktivasyon Hormonu: Beynin her iki yanında yer alan salgı hücreleri tarafından salgılanan bu hormon larva döneminde gömlek değiştirmeyi ve pupa döneminde gelişmeyi sağlar. Ayrıca işçi arıların yumurtalıklarının gelişmesini önleyici işlevi vardır.
✓ Gömlek Değiştirme Hormonu: Ön göğüste bulunan bezlerden salgılanan bu hormon arının büyümesi ile deri değiştirmesi ve başkalaşım olayları üzerine etkilidir.
✓ Juvenil Hormon: Beynin arkasında yer alan bir çift bez tarafından salgılanır. Larva gelişiminde görev almaktadır. Ana arı larvasının işçi arılara göre daha kısa sürede gelişip olgunlaşmasını sağlamaktadır. Ayrıca arıların kovan içi görevlerindeki işbölümünde rol oynamaktadır.
✓ Ana Arı Feromonları: Ana arının çenesinde bulunan bezler tarafından salgılanmaktadır. Çiftleşme esnasında erkek arıları kendine çekmede etkilidir. İşçi arıların oğul esnasında kümeleşmesine etki etmekte, işçi arıların üzerinde baskı kurarak yumurtlamalarını ve onların yeni ana arı yetiştirmesini engellemektedir.
✓ Alarm Feromonu: İşçi arıların ağız ve iğne bölgesinden salgılanır. Sokulan yere bulaştığı için işçi arılar kitlesel olarak bu noktaya saldırır. Alarm feromonu salgılayan işçi arı karnını yaklaşık 45 derecelik açı ile yukarı kaldırarak iğne bölgesini açar ve kanatlarını çırpar.
✓ Nasanov Feromonu: İşçi arıların karınlarının son iki halkası arasında ve üstte bulunan Nasanov bezi tarafından üretilir. Arı karın kısmını iğne odası açılmayacak şekilde aşağı doğru büker ve beyaz doku görünür. Bu arada kanat çırpmaya devam eder. Kayıp arıları kovana çekmek, oğulun bir arada tutulmasını sağlamak için kullanılır.
✓ Arazi İşaretleme Feromonu: Arıların yararlandıkları besin kaynaklarını işaretlemek için kullandıkları feromondur.