ARICILIK
Anlaşılabilir Arıcılık
Ana Sayfa
Tüm Yazılar
Home
»
Muğla Arısı
,
Yaygın Bal Arısı Alt Türleri
» Muğla Arısı
Muğla Arısı
✓ Alt tür / ekotip olduğu konusunda yaklaşımlar vardır.
✓ Çalışkan, bal verimi ve kışlama yeteneği yüksektir.
✓ Rengi esmerden koyu sarıya kadar değişmektedir.
✓ Ana arı sonbahara kadar yumurtlayarak sonbahardaki çam balı için yüksek populasyon oluştururlar.
Paylaş:
Bunu E-postayla Gönder
BlogThis!
X'te paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pinterest'te Paylaş
← Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt →
Ana Sayfa
SİTEDE ARA
Popüler
Etiketler
Arşiv
Popüler Yazılar
Ana Arı Izgarası Konulması
Kovan Üzerinde Ana Arı Izgarasının Görünümü ✓ Ana arı ızgarası, kuluçkalık ile ballık arasına konur. Izgaranın elek gözleri sadece işçi...
Çam Pamuklu Biti
Çam Pamuklu Biti Çam Pamuklu Bitinin Anatomik Yapısı: ✓ Yumurtaları açık sarı renkte 0.72 mm boyunda, 0.37 mm enindedir. Pamukçuk için...
Koloni Destek Sistemi
Destek Kolonisi ✓ Koloni verimliliğini ilgilendiren en önemli konu kolonilerin erken dönem güçlü hale gelmesi ve erken gelen bal akımla...
Etiketler
Alley Yöntemiyle Ana Arı Yetiştirme
(1)
Amerikan Yavru Çürüklüğü
(1)
Ana Arı
(1)
Ana Arı Izgarası Konulması
(1)
Ana Arı İşaretleme ve Boyama
(1)
Ana Arı Kabullendirme
(1)
Ana Arı Kalitesini Etkileyen Faktörler
(1)
Ana Arı Kontrolü
(1)
Ana Arı Yenileme
(1)
Ana Arı Yetiştiriciliği
(31)
Ana Arı Yetiştiriciliği Aşamaları
(1)
Ana Arı Yetiştiriciliği Programı
(1)
Ana Arı Yetiştirme Mevsimi
(1)
Ana Arı Yetiştirme Yöntemleri
(2)
Ana Arıların Bankalanması
(1)
Ana Arının Çiftleşmesi
(1)
Ana Arının Kafeste Taşınması
(1)
Ana Arının Koloni İçin Önemi
(1)
Ana Arının Yumurtlamasına Etkili Faktörler
(1)
Ana Yenileme ile Ana Arı Yetiştirme
(1)
Anadolu Arısı (Apis mellifera anatoliaca)
(1)
Anasızlık Hissi ile Ana Arı Yetiştirme
(1)
Apiterapide Arı Sütünün Kullanımı
(1)
Apiterapide Arı Zehirinin Kullanımı
(1)
Apiterapide Balın Kullanımı
(3)
Apiterapide Polenin Kullanımı
(2)
Apiterapide Propolisin Kullanımı
(1)
Arı Biti
(1)
Arı Hastalık Ve Zararlıları
(16)
Arı Irkı Seçimi
(1)
Arı Irklarının Dünyadaki Dağılımı
(1)
Arı İğnesinin Çıkarılması
(1)
Arı Kışlatma
(4)
Arı Koloni Bireylerinin Genel Özellikleri
(1)
Arı Kolonisi Seçimi
(1)
Arı Kovanlarının Yapısı
(1)
Arı Kuşu
(1)
Arı Sakalı Yapımı
(1)
Arı Sütü
(7)
Arı Sütü Üretimi
(1)
Arı Sütü Üretimini Etkileyen Faktörler
(1)
Arı Sütünün Hasadı
(1)
Arı Sütünün Kimyasal Yapısı
(1)
Arı Sütünün Saklanması
(1)
Arı Sütünün Tüketimi
(1)
Arı Ürünleri
(3)
Arı Zehiri
(4)
Arı Zehirinin Kimyasal Yapısı
(1)
Arı Zehirinin Saklanması
(1)
Arı Zehirinin Üretimi
(1)
Arıcılığın Önemi
(1)
Arıcılığın Tarihi
(1)
ARICILIĞIN YERİ VE ÖNEMİ
(1)
Arıcılık Takvimi
(1)
Arıcılık Tipleri
(1)
Arıcılık Yapılacak Bölge Seçimi
(1)
Arıcılıkta Kullanılan Malzemeler
(1)
Arıcılıktaki Önemli Gelişmeler
(1)
Arıcının Özellikleri
(1)
Arıcının Sağlığı ve İlk Yardım
(1)
Arılık Yeri Seçimi
(1)
Arılıkta Dikkat Edilecekler
(1)
Arıotu Yetiştiriciliği
(1)
Aşılama Çerçevesinin Hazırlanması
(1)
Aşılama Çerçevesinin Verilmesi
(1)
Aşılanan Larva Yaşı
(1)
Avrupa Yavru Çürüklüğü
(1)
Bal
(15)
Bal Arılarında İletişim
(1)
Bal Arılarının Besin Kaynakları
(1)
Bal Arılarının Farklılıkları
(1)
Bal Arılarının Taksonomideki Yeri
(1)
Bal Arılarının Yapısı
(1)
Bal Arılarının Yaşam Evreleri
(1)
Bal Arılarının Yaşam Ortamı
(1)
Bal Arısının Yaşam Evreleri
(1)
Bal Dolum İşlemleri
(1)
Bal Hasadı
(1)
Bal Mevsimi Çalışmaları
(5)
Bal nasıl saklanmalı?
(1)
Bal Tebliğinde Ürün Özellikleri
(1)
Baldaki Enzimler
(1)
Balın Biyolojik Özellikleri
(1)
Balın Ekşimesi
(1)
Balın Fiziksel Özellikleri
(1)
Balın Higroskopik Özelliği
(1)
Balın Kimyasal Özellikleri
(1)
Balın Kristalizasyonu
(1)
Balın Özgül Ağırlığı
(1)
Balın Pazara Sunulması
(1)
Balın Rengi
(1)
Balın Saklanması
(1)
Balın Viskozitesi
(1)
Balın Yapımı
(1)
Ballık Katı Verme
(1)
Balmumu
(7)
Balmumu Üretimi
(1)
Balmumu ve Peteklerin Saklanması
(1)
Balmumunun Eritilmesi
(1)
Balmumunun Kullanım Alanları
(1)
Balmumunun Özellikleri
(1)
Başlatıcı Koloninin Hazırlanması
(1)
Besin Kontrolü ve Besleme
(1)
Bitirici Koloninin Hazırlanması
(1)
Bitki Varlığı Takibi
(1)
Büyük Mum Güvesi
(1)
Çam Pamuklu Biti
(1)
Çerçeve Hazırlama ve Kovana Verme
(1)
Çiçek Balları
(1)
Çiftleşme İçin Ruşet Kovan Hazırlama
(1)
Çiftleşme İçin Strafor Kovan Hazırlama
(1)
Çiftleştirme Kovanı
(1)
Dadant Kovan
(1)
Dairesel Dans
(1)
Damızlık Koloninin Hazırlanması
(1)
Demaree Oğul Önleme Yöntemi
(1)
Diyastaz
(1)
Dolaşım Sistemi
(1)
Doolittle Yöntemi ile Ana Arı Yetiştirme
(1)
Dünya Arılı Koloni Sayısı
(1)
Dünya Bal Üretimi
(1)
Dünya'da Arıcılık
(1)
Erkek Arı
(1)
Erkek Arı Kolonisinin Hazırlanması
(1)
Eski Mısır'da Arıcılık
(1)
Eşek Arıları
(1)
Gerçek Bal ile Sahte Balın Ayrımı
(1)
Gezginci Arıcı Arılığı
(1)
Gezginci Arıcılık
(3)
Gezginci Arıcılık Yapılan Yerler
(1)
Gezginci Arıcılıkta Dikkat Edilecekler
(1)
Glukoz Oksidaz
(1)
Hastalık ve Zararlıların Kontrolü
(1)
Hopkins Yöntemiyle Ana Arı Yetiştirme
(1)
Hormonlar ve Feromonlar
(1)
İlkbahar Dönemi Çalışmaları
(4)
İnvertaz
(1)
İşçi Arı
(1)
İtalyan Arısı (Apis mellifera ligustica)
(1)
Jenter Yöntemi ile Ana Arı Yetiştirme
(1)
Kafkas Arısı (Apis mellifera caucasica)
(1)
Kapalı Ortamda Kışlatma
(1)
Karniyol Arısı
(1)
Kek Yapımı
(1)
Kestane Balı
(3)
Kışlatma Esnasında Dikkat Edilecekler
(2)
Kışlatma Kayıplarının Nedenleri
(2)
Kışlatmada Başarı Ölçüsü
(2)
Kireç Hastalığı
(1)
Koloni Çökme Bozukluğu (CCD)
(1)
Koloni Destek Sistemi
(1)
Koloni Mevcudunu Geliştirme
(1)
Koloni Verimliliği
(1)
Kolonilerin Araziye Yerleştirilmesi
(1)
Kolonilerin Petek İşlemeleri
(1)
Kovan Seçimi
(1)
Krem Bal Yapımı
(1)
Kuyruk Sallama Dansı
(1)
Küçük Kovan Böceği
(1)
Langstroth Kovan
(1)
Larva Transferinin Yapılması
(1)
Miller Yöntemiyle Ana Arı Yetiştirme
(1)
Muğla Arısı
(1)
Neden bal ekşir?
(1)
Nektar
(2)
Nektar ve Polenli Bitkiler
(3)
Niçin Ana Arı Değiştirme
(1)
Nosema Hastalığı
(1)
Oğul Çalışmaları
(1)
Oğul Verme ile Ana Arı Yetiştirme
(1)
Ormangülü Balı
(3)
Paket Arı
(3)
Paket Arıların Hazırlanması
(1)
Paket Arılarının Kovana Yerleştirilmesi
(1)
Plastik Kovan
(1)
Polen
(6)
Polen ve Balçiği Kaynakları
(1)
Polenin Hasadı
(1)
Polenin Kimyasal Yapısı
(1)
Polenin Saklanması
(1)
Polenin Toplanması
(1)
Polenin Tüketimi
(2)
Polinasyon
(6)
Polinasyon İçin Koloni Gereksinimi
(1)
Polinasyon Katkısı Hesabı Örneği
(1)
Polinasyon ve Bal Arılarının Rolü
(1)
Polinasyonun Bitkisel Verime Katkısı
(1)
Polinasyonun Yararları
(1)
Propolis
(5)
Propolis Hasadı
(1)
Propolis Kalitesine Etki Eden Faktörler
(1)
Propolis Üretimi
(1)
Propolisin Kimyasal Yapısı
(1)
Ruşet Kovan
(1)
Sabit Arıcı Arılığı
(1)
Sabit Arıcılık
(1)
Salgı Balları
(1)
Sarıca Arılar
(1)
Sepet Kovan
(1)
Sindirim Sistemi
(1)
Sinir Sistemi
(1)
Solunum Sistemi
(1)
Sonbahar Dönemi Çalışmaları
(1)
Şurup Yapımı
(1)
Takviye Verme
(1)
Temel Petek Üretimi
(1)
Teşvik Beslemesi
(2)
Trake Akarı
(1)
Tropilaelaps Akarı
(1)
Türkiye Arı Koloni Sayısı
(1)
Türkiye’de Arıcılığın Avantajları
(1)
Türkiye'de Arıcılık
(1)
Üç Bin Ana Arı Kapasiteli Üretim
(1)
Ülkemiz Bal İthalat ve İhracat Değerleri
(1)
Varroa Destructor
(1)
Varroanın Zararları
(1)
Virüsler
(1)
Yağmacılık ve Alınacak Önlemler
(1)
Yalancı Analı Koloni
(1)
Yapay Oğul Üretimi:
(1)
Yaygın Bal Arısı Alt Türleri
(5)
Yıllık yapılacak işlemler
(1)
Yurtdışında ve Ülkemizde Polinasyon
(1)
Zayıf Kolonileri Birleştirme
(1)
Zirai Mücadeleden Arıları Koruma
(1)
Blog Arşivi
▼
2017
(171)
►
Kasım
(56)
►
Ekim
(71)
▼
Eylül
(44)
Gezginci Arıcılık Yapılan Yerler
Gezginci Arıcılıkta Dikkat Edilecekler
Arıcılık Tipleri
Bal Arılarında İletişim
Yurtdışında ve Ülkemizde Polinasyon
Polinasyon İçin Koloni Gereksinimi
Polinasyon Katkısı Hesabı Örneği
Polinasyonun Bitkisel Verime Katkısı
Polinasyonun Yararları
Polinasyon ve Bal Arılarının Rolü
Koloni Verimliliği
Bal Arılarının Besin Kaynakları
Erkek Arı
İşçi Arı
Ana Arı
Bal Arılarının Yapısı
Hormonlar ve Feromonlar
Koloni Bireylerinin Genel Özellikleri
Bal Arılarının Yaşam Ortamı
Bal Arılarının Farklılıkları
Bal Arılarının Yaşam Evreleri
Muğla Arısı
Anadolu Arısı (Apis mellifera anatoliaca)
Kafkas Arısı (Apis mellifera caucasica)
İtalyan Arısı (Apis mellifera ligustica)
Karniyol Arısı
Bal Arılarının Taksonomideki Yeri
Arıcılıkta Kullanılan Malzemeler
Arı Kovanlarının Yapısı
Arılıkta Dikkat Edilecekler
Arıcılık Takvimi
Arılık Yeri Seçimi
Arıcılık Yapılacak Bölge Seçimi
Arı Kolonisi Seçimi
Arı Irkı Seçimi
Kovan Seçimi
Arıcının Sağlığı ve İlk Yardım
Arıcının Özellikleri
Türkiye’de Arıcılığın Avantajları
Türkiye'de Arıcılık
Dünya'da Arıcılık
Arıcılığın Önemi
Arıcılıktaki Önemli Gelişmeler
Arıcılığın Tarihi
Son Yazılar