Ana Arının Kafeste Taşınması ~ ARICILIK

Anlaşılabilir Arıcılık

Ana Arının Kafeste Taşınması

✓ Ana arı kafesinde kek bölmesi kek dolu ve ana arının yanında 5-6 adet refakatçi genç işçi arı olmalıdır.
✓ Kafesteki ana arılar taşıma sırasında soğuk ve sıcaktan korunmalıdır.
✓ Taşıma esnasında kekin akarak arıların üzerine bulaşmamasına dikkat edilmelidir.
✓ Ana arılar oda sıcaklığında birkaç gün bekletilebilir. Bu bekleme gürültüsüz yerde, oda sıcaklığında kafeslerin telli yüzleri yukarı gelecek şekilde yerleştirilerek yapılır.
✓ Kafeslerin üstleri bezlerle örtülür.
✓ Taşıma sırasında, araçlarda cam kenarına, kalorifere yakın ve egzoz gazı alabilecek yerlere konmamalıdır.
✓ Her bir kafese günde bir-iki kez bir damla temiz su damlatılır veya kafes telinin üstüne suya batırılmış çok küçük bir pamuk parçası konulur.
Paylaş:

SİTEDE ARA

Popüler Yazılar

Etiketler

Blog Arşivi

Son Yazılar