Balın Saklanması ~ ARICILIK

Anlaşılabilir Arıcılık

Balın Saklanması

✓ Bal, laklı kutularda veya contalı metal kapaklı cam kavanozlarda hava ile ilişkisi olmayacak şekilde saklanmalıdır.
✓ Paketlenmiş balların beklemesi gereken durumunda kuru, serin ve temiz depolarda saklanması gerekir.
✓ Çok sıcak, rutubetli ve pis kokulu depolar kesinlikle kullanılmamalıdır.
✓ Su oranı yüksek olan balların saklanması çok zor olduğu için bir an önce tüketilmelidirler.
✓ Normal koşullarda bal, üretim tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde tüketilmelidir.
✓ Petekli balların saklanması kaynağı pamuk ve ayçiçeği değilse daha kolaydır.
✓ Bal, HMF oluşumu ve fermentasyonu önlemek ve kristalizasyonu geciktirmek için oda ısısında (20-22°C), güneş ışınlarına maruz bırakılmadan ve metal olmayan kaplarda muhafaza edilmelidir.
✓ 80°C’de 30 saniye ısı uygulaması balın enzimlerine zarar vermeden, balda bulunan tüm maya ve mantarları etkisizleştirmekte ve kristalizasyonu geciktirmektedir.
Paylaş:

SİTEDE ARA

Popüler Yazılar

Etiketler

Blog Arşivi

Son Yazılar