Arı Sütü ~ ARICILIK

Anlaşılabilir Arıcılık

Arı Sütü

✓ 6-12 günlük genç işçi arıların başlarındaki salgı bezlerinden salgılanan, besin değeri oldukça yüksek, beyaz renkli, peltemsi, hafif acımtırak, asit yapıda (pH=5) bir arı ürünüdür.
✓ Arı sütünün oluşması için, 6-12 gün yaşlı genç işçi arıların bol nektar ve polenle beslenmeleri şarttır.
✓ Arı sütünün önemi, ana arının ömrü boyunca arı sütü ile beslenmesinden ve ona bağlı olarak da her gün kendi ağırlığı kadar yumurta atmasından kaynaklanmaktadır.
✓ Ana arıda gösterdiği etkiden yola çıkarak insanların da aynı etkiyi yakalamak için arı sütü tüketimine yönelmeleri arı sütü ticaretinin temelini oluşturmaktadır.

Arı Sütünün Kimyasal Yapısı:
İçerik
Miktarı (%)
Su 62-66
Protein 11-17
Yağ Asitleri 4-5
Şekerler 11-13
Mineraller 0.7-2
Fosfor 0.5
Sülfür 0.6
Bilinmeyen Maddeler 2-3
✓ Arı sütünde 1.3-2 µg/g B1 Vitamini, 7.5-10 µg/g B2 vitamini, 2-8 µg/g B6 Vitamini, 2-3 H Vitamini ve 3-5 µg/g C Vitamini bulunmaktadır.
Paylaş:

SİTEDE ARA

Popüler Yazılar

Etiketler

Son Yazılar