Arı Zehiri ~ ARICILIK

Anlaşılabilir Arıcılık

Arı Zehiri

✓ Kovan iç hizmeti yapan 15 günden yaşlı işçi arılar tarafından üretilmektedir.
✓ Arı zehiri açık renkte, kokusuz, tadı acı, suya benzer sıvı bir maddedir.
✓ Arı zehirinin %88'i su olup oda sıcaklığında ağırlığının %30-40'nı kaybeder, rengi açık sarıya dönüşür.
✓ Bir arının iğne kesesinde 0.3 mg yaş zehir bulunur ve bu zehirden 0.1 mg kuru arı zehiri üretilebilir.
✓ İnsan için LD50 = 2.8 mg/kg arı zehiridir.

Arı Zehirinin Kimyasal Yapısı:
Yapılar Kuru Zehirde (%)
Enzimler 11-15
Diğer Protein ve Peptidler 66.5-75
Fizyolojik Aktif Aminler 0.8-3.5
Aminoasitler 1.5
Şekerler 2
Fosfolipitler 5
Uçucu Bileşikler 4-8
Paylaş:

SİTEDE ARA

Popüler Yazılar

Etiketler

Son Yazılar