Arı Sütünün Saklanması ~ ARICILIK

Anlaşılabilir Arıcılık

Arı Sütünün Saklanması

✓ Saf arı sütü tahtadan yapılmış özel kaşıklarla yüksük gözünden hasat edilir.
✓ Metal kaşıklarla hasat yapılması durumunda arı sütü kalite kaybına uğramaktadır.
✓ Koyu renkli cam kaplara konularak +4 derecedeki buzdolabında saklanır.
✓ Arı sütü pazarlama aşamasında kalite kaybına uğramaması için soğuk zincir kırılmadan taşınmalıdır.
✓ Arı sütü son kullanma tarihi olarak, hasat tarihinden itibaren taze olarak ve buzdolabı koşullarında 6 ay, -18 derecedeki derin dondurucuda 18 ay süreyle saklanabilmektedir.
Paylaş:

SİTEDE ARA

Popüler Yazılar

Etiketler

Son Yazılar